Blog

Waiting for the bus in style

9438949482_5d2a8f5bed_c

Commuters in the Swiss city of Aarau now enjoy the best of Swiss design as they wait for their buses. Design firm Vehovar & Jauslin Architektur, based in nearby Zurich, were commissioned by the city of Aarau to create a shelter that would complement the recently redesigned bus station.

9775339026_20eb214068_c

Although the structure covers an area of 1,000 square metres, its translucent material and open centre make it airy and insubstantial; a delicate foil to the heavy silhouettes of the surrounding buildings.

9775314434_efc7de73dd_c

Furthermore, the shelter’s built-in climate control system recirculates air and regulates temperature.

9775115151_230e43d646_c

First photo by Falk Lademann, all other photos by Andreina Schoberlein, all from Flickr (cc).

Lauren Miles is editor of OpenCity Projects.

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0